Peerfeedback¶
Gebruik deze cheatsheet om feedback te geven aan medestudenten.
Tips voor peerfeedback
- Wees concreet Gebruik voorbeelden uit de code of het project om duidelijk te maken waar het goed gaat of waar verbetering nodig is.
- Richt je op ontwikkeling Leg niet alleen uit wat niet goed is, maar vooral ook hoe de student dit kan verbeteren.
- Blijf positief Vergeet bij een verbeterpunt niet te benoemen wat goed is gegaan en welke stappen al wel gezet zijn. Fouten maken is een normaal onderdeel van leren programmeren en ICT-vaardigheden ontwikkelen.
Stappenplan voor peerfeedback¶
Feedup: Wat is het doel van de opdracht?¶
Begin met een kort overzicht van het doel van de opdracht. Bespreek hoe goed het werk aansluit bij dit doel. Dit helpt de student te begrijpen waar hij/zij op beoordeeld wordt.
Voorbeeld Feedup
“Het doel was om HTML en CSS te leren. Je hebt laten zien dat je dat hebt gebruikt in je Over Mij-pagina.”
Feedback: Hoe is het werk nu?¶
Geef feedback op wat goed is gegaan en wat er beter kan in het huidige werk. Wees specifiek en leg uit waarom bepaalde onderdelen goed zijn en waarom andere onderdelen verbeterd kunnen worden.
Voorbeeld Feedback
“Je pagina ziet er overzichtelijk uit. In de code heb je de CSS-code in het HTML- bestand gezet, in plaats van deze apart in een CSS-file te plaatsen.”
Feedforward: Wat kan er de volgende keer beter?¶
Geef tips en advies voor de toekomst. Laat zien hoe het werk verbeterd kan worden bij volgende opdrachten. Dit helpt de ander om te groeien en toe te passen wat die heeft geleerd.
Voorbeeld Feedforward
“Maak een los bestand aan voor je indeling (met HTML) en een los bestand voor de opmaak daarvan (CSS). Dan voldoet je code aan de code conventions en is je HTML overzichtelijker.”